Vind jouw selfwashmatch.

Wat is de betere selfwash

De selfwashbox

De zelfwasbox is een alternatief voor deze hypermoderne wasinstallaties. Hier voelt u zich bijna weer alsof u thuis bent, want hier mag u namelijk uw geliefde voertuig zelf wassen. Met één groot verschil: het afvalwater loopt niet de grond in, maar wordt gefilterd en gereinigd zodat het voor verschillende auto’s gebruikt kan worden. U hoeft voor de schoonmaakbeurt alleen maar een paar muntjes in een automaat te gooien. Dan kiest u het programma dat u wilt gebruiken om uw auto te reinigen. Sommige selfwashes werken alleen met hogedruklansen, sommige voorzien de hogedruklans samen met een poetsborstel. 

Wasproces 

1. Begin met een hogedruk voorwas. Die verwijdert al tot zo’n 90% van het vuil. 

2.Maak de auto dan van de onderkant af naar boven spiraalsgewijs schoon.

3.Daarna kiest u het programma schuimwassen en u wast uw auto van het dak af opnieuw spiraalsgewijs naar beneden met schuim af.

4. De derde stap is het afspoelen. Ook hier werkt U van het dak van de auto naar beneden.

5. Bij de meeste zelfbedieningsinstallaties kunt u uw voertuig dan ter bescherming met hete was inwaxen. Dit beschermt de lak en laat de auto opnieuw glanzen.

6.Ten slotte zorgt een glanswas ervoor dat uw auto zonder afzemen vlekkeloos droogt.

7. In vele gevallen kan u ook nog gebruik maken van extra voorzieningen zoals stofzuigautomaten, mattenkloppers en extra poetsfaciliteiten

Overigens kunt u bij selfwashcenters niet alleen uw auto wassen, maar ook andere voertuigen, zoals motoren, woonwagens en zelfs uw fiets.