11/02/2022

WIE MAG ZICH CAR DETAILER NOEMEN

Car detailing en Car Valeting. Het laatste is minder bekend, maar als je op zoek gaat naar autopoetsen en handwash wordt er nogal veel geopperd dat je bij een cardetailer bent. Check hun diensten en vraag wat ze echt doen en kunnen. Misschien best even toch eerst het verschil uitleggen - dan beslissen.

Onlangs stelde een van onze lezers ons een vraag over car valeting. Hij wilde graag weten wat het verschil is met car detailing omdat, volgens hem, telkens wanneer hij het woord "car valeting" intypte in het zoekvak van Google, "car detailing" in de resultaten verscheen.

Er is geen echt verschil tussen de twee. Het is alleen zo dat car detailing in het Amerikaans Engels wordt gebruikt terwijl car valeting in het Brits Engels wordt gebruikt. Beide termen zijn echter geëvolueerd om verschillende niveaus van voertuigreiniging te beschrijven. Hoe kunt u het ene van het andere onderscheiden? Lees verder en kom erachter.

Is Car Valeting anders dan Car Detailing?
Op het eerste gezicht zou men kunnen zeggen dat beide termen een en dezelfde betekenis hebben. We hebben gekeken naar de definitie van beide in online woordenboeken. We ontdekten dat valeting betekent "het reinigen van de carrosserie en het interieur van een auto als een professionele service". Aan de andere kant definieert Dictionary.com detailing als "het proces van het grondig reinigen van de binnen- en buitenkant van een voertuig en het uitvoeren van kleine reparaties om het uiterlijk te verbeteren".

In de VS is "car detailing" de populairdere term. Maar in het Verenigd Koninkrijk worden de twee termen samen of door elkaar gebruikt. Er zijn bedrijven die zowel car valeting als detailing aanbieden. Anderen bieden ofwel car valeting ofwel car detailing aan. En er zijn nog anderen die volledige valeting aanbieden.

Laten we nu eens kijken naar wat er inbegrepen is in elke dienst.

Auto Valeting Service

 1. Wielen reinigen
 2. Volledig wassen en waxen van het exterieur
 3. Elektrisch spoelen
 4. Interieur stofzuigen
 5. Interieur polish

Volledige Valeting Service

 1. Volledig wassen en drogen van het exterieur
 2. Teervlekken/bomensap verwijderen
 3. Waxen
 4. Volledig stofzuigen interieur
 5. Tapijt shampoo voor volledig interieur
 6. Reiniging lederen zetels
 7. Reinigen en polijsten van kunststoffen, dashboard en chroom
 8. Hemelbekleding reinigen
 9. Banden en bekleding reinigen en behandelen
 10. Ramen en glas schoonmaken en polijsten

Auto detailing service
Full car detailing is zeer vergelijkbaar met car valeting, maar met de toevoeging van de volgende diensten:

 1. Lakverzorging
 2. Chassis en wielen
 3. Koplampen, achterlichten en buitenbekleding
 4. Detailen van het interieur
 5. Reiniging motorruimte
 6. Luchtzuivering binnen
 7. Interieur stoomreiniging

Zoals u kunt zien, is autodetaillering de meest nauwgezette reinigingsdienst. Dit is de reden waarom de prijzen voor autodetaillering hoger zijn. Maar als je rekening houdt met de snelheid van de service, de kwaliteit van de materialen, gereedschappen en apparatuur, en, het allerbelangrijkste, de vaardigheden van de detailing technici, dan zijn die kosten gerechtvaardigd.

Maar zorg ervoor dat u de juiste dienstverlener kiest. Deze moet superieure detailing aanbieden, niet alleen basisdiensten. Controleer de kwaliteit van de producten. Het zou beter zijn als het bedrijf groene car wash benodigdheden gebruikt. Op deze manier heb je een schone auto zonder schade aan de verf en het milieu. Hoe gerenommeerd is deze provider? U kunt online reviews of vraag familie, buren en vrienden die gebruik maken van de diensten van het bedrijf.

Conclusie

We hopen dat dit bericht u helpt het verschil te bepalen tussen car detailing en car valeting. U kunt verder kijken naar de voordelen van mobile car detailing en een afspraak met ons maken om uw auto professioneel te laten detailen.