11/02/2022

AGRESSIEVE ZOUTEN - VRIESKOU - ROEST

Zout en loog zijn de natuurlijke vijanden van de auto. Ze hebben het gemunt op alle delen van de auto die aan hen worden blootgesteld. Ze veroorzaken het roesten van metalen onderdelen, maken sieronderdelen van chroom en aluminium dof en tasten onderdelen van kunststof en laklagen aan.

Winterwassen beschermt het chassis en de onderkant tegen zoutoxidatie en rubberschade

Zodra de winter dus alles in zijn greep heeft, is het aan te raden uw wagen regelmatig een wasbeurt te geven. Het schoonmaken van de onderkant en het polieren beschermen uw auto tegen de gevreesde roestvorming. Geen gek idee om de carwash in dit koude seizoen eenmaal per week met een bezoekje te vereren.

Daarnaast is het af en toe nodig de laklaag grondig te polieren met daarop aansluitend een lakverzegeling. Immers, een glad en goed afgewerkt lakoppervlak is veel beter in staat weerstand te bieden aan de “metaalvreters” zout, loog en vuil. Hoe langer u met een wasbeurt wacht, des te kritischer wordt de staat waarin de lak verkeert.

Let er daarbij wel op sneeuw- en ijslagen alleen met een zachte handborstel te verwijderen. Harde borstels laten immers gemene krasjesachter in de laklaag en op de autoruiten.