11/02/2022

EEN ANDER SEIZOEN EEN ANDERE AANPAK

De winter ligt achter ons. Zout, strooimiddelen en roet uit de verwarming van de auto hebben de wagen behoorlijk toegetakeld.

Nu is het tijd om de auto een lentebeurt te geven en hem te ontdoen van alles wat de carrosserie schade kan toebrengen. Het verdient aanbeveling om na de koude winterdagen uw auto een complete wasbeurt in een wasstraat of roll-over te geven.

Een grondige voorwas verwijdert hardnekkige vuilresten van velgen, wielkasten en deurranden. Daarna komt de onderkant aan de beurt. In een deugdelijke onderhoudsbeurt wordt er daarna voor gezorgd dat op de schone laklaag ook nog een optimale beschermingslaag wordt aangebracht.

Wie zijn auto liever in een zelfbedieningsstation weer helemaal picobello wil krijgen, kan gerust de waterstraal wat langer gericht houden op al die plaatsen van zijn auto waar vuil zich gemakkelijk kan ophopen.

Na de wasbeurt moet de eigenaar van de auto zeker een grondige schoonmaakbeurt van het interieur overwegen. Een groot aantal autoschoonmaakbedrijven bieden schoonmaakbeurten aan waarbij alles inbegrepen is. Ze zien daarbij af van het gebruik van agressieve chemische producten en gebruiken in plaats daarvan enkel milde onderhoudsmiddelen.