11/02/2022

ONDERHOUD EN REINIGING CABRIODAK

Daken van cabriolets hebben vaak een bijzonder soort onderhoud nodig. Immers, resten van insecten en vogeluitwerpselen zorgen bij (kunst)stoffen daken voor de nodige overlast als men ze niet beheerst te lijf gaat.

Daken van cabriolets hebben vaak een bijzonder soort onderhoud nodig. Immers, resten van insecten en vogeluitwerpselen zorgen bij (kunst)stoffen daken voor de nodige overlast als men ze niet beheerst te lijf gaat. Als u een nagelborsteltje, een spons en autoshampoo gebruikt, kunt u de restanten van insecten voorzichtig wegborstelen.

Dompel de spons in warm water met autoshampoo of niet te geconcentreerd afwasmiddel, wrijf de plek grondig af en boen, waar dat kan, nog een keer met de borstel voorzichtig af. Als er sprake is van hardnekkig vuil, helpt een hogedrukreiniger.

Maar pas op: de harde waterstraal zou het dak kunnen beschadigen. Houd dus een veilige afstand van minstens 40 centimeter aan!

Het verdient aanbeveling het cabriodak van tijd tot tijd grondig te impregneren. Daardoor beschermt u de kleuren tegen vervalen. Daarnaast heeft het impregneren een waterafstotend effect. Als u uw cabrio regelmatig buiten laat staan, raden wij u aan die impregnering eens in de vier maanden te herhalen; in andere gevallen is het voldoende de procedure een keer per jaar uit te voeren