19/05/2021

Velgen reinigen doe je zo!

Velgen reinigen als een pro ? Als je niet bij een pro gaat kan je het natuurlijk proberen te leren van een pro...

Welke procedure en welke tools

Schone wielen kunnen een enorme impact hebben op het uiterlijk van uw auto. Als je wilt dat je auto er zo goed mogelijk uitziet, moet je aandacht besteden aan de kleinste details - een goede plek om te beginnen zijn de wielen. In dit artikel willen we je laten zien hoe je het beste je velgen kunt schoonmaken en beschermen. Let op, alles gebeurt veiliger, ecologischer en verzekerd bij een professional. 

Als je wielen lange tijd verwaarloosd zijn geweest, zul je wat harder moeten werken om ze terug te brengen van hun huidige staat. Als je ze eenmaal hebt afgelost, is een eenvoudige onderhoudsreiniging voldoende om ze er als nieuw uit te laten zien.

Het grootste deel van de aanslag op uw velgen is afkomstig van remstof. Wanneer u remt met uw auto, komt er remstof vrij in de lucht rond de remklauwen - het meeste stof komt terecht op de wielen. Remstof is een bijproduct van het remproces en als het gedurende een langere periode niet wordt behandeld, kunnen de corrosieve eigenschappen ervan de lak van de wielen permanent beschadigen. Als u naar uw auto kijkt, zult u zien dat de voorste twee wielen er slechter uitzien dan de achterste twee. Dit komt omdat uw auto voornamelijk gebruik maakt van de voorste twee remmen en de voorste wielen ook grotere remmen hebben die meer remstof produceren.

Wat heb je nodig ?

Grote emmer

Autodetailing autozeep 

Autodetailing borstel 

Borstel voor het reinigen van spatborden en banden

E-Z detail wielborstel 

Wheel Cleaner - Meguiar's maakt een geweldige

Teer en ijzer verwijderaar - CarPro is de beste

Rubberreiniger voor de banden - Adam's werkt geweldig!

Wax of afdichtmiddel om de velgen te beschermen - gebruik je favoriete wax

Bandendressing - gebruik een matte of een glanzende afwerking (wat u verkiest)

Nu we de juiste gereedschappen en benodigdheden hebben verzameld, kunnen we ze goed gebruiken. Begin met het vullen van de emmer met zeep en voeg uw borstels en washandschoen toe. Ik was graag eerst de wielen, omdat dit meestal het vuilste deel van de auto is en alle spray die op de lak van de auto terechtkomt later weggespoeld kan worden.

Stap 1: Spoel de wielen en de wielkuipen grondig af en breng daarna de Iron & Tar Remover aan. Dit breekt alle ijzervullingen en rubbers op de wielen af die er anders niet af zouden zijn gekomen. Laat de ijzerverwijderaar een paar minuten intrekken, als het zijn werk doet, moet u kleine paarse vlekjes op de velg beginnen te zien. Dit is het bijproduct van de chemische reactie van de ijzerverwijderaar die ijzerdeeltjes oxideert. Spoel na een paar minuten het wiel grondig af en ga verder met stap 2.

Stap 2: Spuit vervolgens een ontvetter naar keuze op het wiel en laat deze inwerken om al het vuil en remstof dat zich op het wiel bevindt af te breken. Wanneer u spuit, zorg ervoor dat alle gebieden zoals de voorkant, de band, de remklauwen, de wielkuip en de wielkuip doordrenkt zijn. Nu ben je klaar om het wiel schoon te maken. Begin met je E-Z detail wielborstel uit de emmer met zeepsop te nemen en begin de wielkuip te reinigen door heen en weer te borstelen. Zorg ervoor dat u het hele gebied van de kuip volledig schrobt voor de beste afwerking. Zodra de binnenkant van de wielkuip grondig is gereinigd, neemt u uw washandschoen en reinigt u de voorkant van het wiel. Nadat u dit gedeelte hebt schoongemaakt, moet u uw gereedschap afspoelen voordat u het terugplaatst in de emmer - het is het beste om het zeepwater zo schoon mogelijk te houden. 

Stap 3: Nu gaan we ons richten op de details van het wiel. Gebruik uw autodetailing borstel om de luchtpijp, de moeren, de remklauwen en eventuele logo's schoon te maken. Veel mensen missen deze plekken op hun auto, dus zorg ervoor dat je ze goed schoonmaakt. 

Stap 4: Nu moet u zich richten op de gebieden rond de velg. Neem een harde borstel en maak de banden schoon. Als uw banden bruin zijn, gebruik dan een rubberreiniger of ontvetter om het gebied voor te behandelen voor het beste resultaat. Zodra de banden schoon zijn, gebruikt u een andere harde borstel om de wielkuip te reinigen. Veel straatvuil en vuil zitten hier vast, dus schrob dit gedeelte goed schoon - het maakt een groot verschil. Als u klaar bent met alle bovenstaande stappen, kijk dan goed naar het gebied en controleer alle details om er zeker van te zijn dat het echt schoon is. Zo niet, dan herhaalt u de bovenstaande stappen indien nodig. Als uw wielen sterk vervuild zijn, moet u een klei bar en klei smeermiddel gebruiken om het te verwijderen. Droog het wiel en de band af met een blazer of een droogdoek.

Stap 5: Als je wielen dof zijn, is dit het moment om ze met de hand of machinaal te polijsten. Als de velgen een blanke lak hebben, gebruik dan een traditioneel polijstmiddel voor blanke lak - Meguiar's 205 werkt uitstekend. Als uw velgen geen blanke lak hebben, kunt u een metaalpolish gebruiken. Als u het niet zeker weet, gebruik dan een polijstmiddel dat geschikt is voor blanke lak - het kan niet fout gaan. Als je je velgen niet polijst of als je klaar bent met polijsten, moet je je velgen nu beschermen. Gebruik je favoriete wax of sealant om ze te beschermen. Als je mijn suggestie wilt, Colinite 845 is een fantastische autowax die ongeveer 6 maanden meegaat. Tenslotte, smeer de banden en alle plastic delen in met je favoriete bandendressing. Als het een tijdje geleden is dat je je banden hebt schoongemaakt, kan het nodig zijn om meerdere lagen dressing aan te brengen voor een langdurige afwerking. 

Nu de wielen van uw auto zijn schoongemaakt, gedetailleerd en beschermd, kunt u verder gaan met het wassen van de rest van uw auto. Als je klaar bent, kijk dan eens naar je werk en zie wat een verschil een volledige auto detail kan maken. Ik denk dat je zult zien dat de velgen van je auto niet alleen glanzen, maar ook stralen!

 

 

Carwash Bling King Carwash

ambassador

Bij Bling-King carwash ben jij koning of koningin. Je wagen wordt gewassen in een indrukwekkende wasstraat van 62 m lang, 6 m breed en 6 m hoog. Jij hebt alle ruimte om te ontspannen terwijl onze nieuwste installaties je wagen doen blinken. Sit back, relax!

Adres: Bruggestraat 156, 8820 Torhout, BE Telefoon: 050 21 50 21 Mail: info@bling-king.be Bekijk details

Ontdek onze adverteermogelijkheden