16/08/2021

Insecten, vogelpoep, dennenhars ...je wordt er zoo moe van

Het klinkt als een horrorfilm: de aanval van de killerinsecten. Maar eigenlijk is het precies andersom: degene die met zijn auto door het landschap rijdt, bezorgt vliegen, bijen en muggen ongewild een gewisse dood. En dat heeft gevolgen voor uw auto: het is alsof die dode insecten zich met hun afscheidingen willen wreken. En daarmee tasten ze de lak van uw auto flink aan. En dat is niet alles: ook vogeluitwerpselen zijn een agressieve lakkiller.En de zomer heeft nog meer te bieden: hars door bomen afgescheiden, honingdauw ... en als er bladluizen zijn, is het oppassen geblazen als je melkachtig troebele stipjes op het lak ziet.

Die vlekjes zien er net zo uit als gatenbeschermers van ringbandpapier. Doe je daar een tijdje niets tegen, dan lopen ook de onderste laklagen gevaar. Bovendien weet iedereen die zijn auto in de zomer voor een wat langere tijd niet heeft gewassen dat die insectentroep zich alleen met de grootste moeite laat verwijderen. Hiertegen helpt maar een ding: regelmatig naar de carwash om die resten te verwijderen voordat ze de lak beginnen aan te vreten.

Daarnaast kunt U nog het volgende doen: zorgen voor een goede verzegeling van de lak. Dan ketsen die insectenaanvallen al op de buitenste laklaag van uw auto af.En lukt het allemaal niet direct in de carwash dan kunt u om te beginnen de resten van dode insecten met speciale insectenverwijderaars alvast wat  zachter maken. In de wasstraat volgt dan de rest. Wil je toch zelf een en ander fiksen of preventief erger vermijden hier wat tips